Open boek

Een blog van Matthijs den Dekker

Matthijs met boek

Over mij

Ik ben Matthijs den Dekker, welkom op mijn site! Zoals iedereen ben ik af en toe het zicht op God en mezelf kwijt in de mist van het leven. Met deze blog help ik christenen Gods liefde, vrijheid en aanvaarding te ontdekken, zodat ze weer een heldere, open blik op God, zichzelf en anderen krijgen.

Sinds maart 2013 schrijf ik op deze site, over onder andere deze onderwerpen:

  • Persoonlijke relatie met Jezus
  • Twijfel, veroordeling, angst voor afwijzing
  • Gods vrijheid, liefde en aanvaarding
  • De kerk als open gemeenschap voor anderen

Over het algemeen plaats ik elke week een nieuwe blog. Als je een mail wilt ontvangen als er een nieuwe is, kun je in het menu hiernaast (als je leest op je pc) of hieronder (als je leest op mobiel) je e-mailadres achterlaten.
Verwacht van mij openheid, scherpte, helderheid, uitdaging en diepgang.

Waarom deze blog

Mijn overtuiging is dat Gods liefde zich uit in vrijheid en aanvaarding, maar dat mensen daar vaak iets anders van gemaakt hebben. Een radicaal besef van die vrijheid en aanvaarding brengt herstel diep in ons innerlijk en heeft gevolgen voor hoe we met anderen omgaan, als christenen en als kerken.

Daaraan draag ik bij door mijn persoonlijke zoektocht naar Gods liefde, vrijheid en aanvaarding te delen en door het aan de kaak te stellen wanneer mensen er iets anders van maken. Ik schrijf over waar ik in geloof: kerken en christenen die in vrijheid leven en openstaan voor iedereen. Ik schrijf over waar ik mee worstel. Ik ben zelf namelijk niet zo vrij en open als ik zou willen.

Als je meer wilt weten over mijn persoonlijke worsteling en zoektocht (en het waarom achter deze site) lees dan deze artikelen:

Over mij

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in schrijven, woorden en taal. Verhalen, gedichten, blogs, sketches, toneelstukken. Lezen en schrijven zijn voor mij manieren om mijn hoofd te ordenen, nieuwe dingen te ontdekken en woorden te vinden voor vage ideeën. Als je wilt weten wat ik lees, kijk dan op mijn Goodreadspagina. Als je dan toch bezig bent, volg mij dan ook op Facebook en Twitter.

Veel van mijn schrijven gebeurt bij LEF, een onderdeel van Navigators Nederland, waar ik communicatieadviseur ben. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en samen ‘hebben’ we een dochtertje dat net zo cool is als haar ouders. Naast lezen hou ik van koken (en eten!), films en geocaching. Een paar van mijn persoonlijke schrijfhelden zijn Tolkien, Rikkert Zuiderveld en Godfried Bomans.

Disclaimer: Dit is mijn persoonlijke blog, met mijn persoonlijke overtuigingen, en staat dus los van eventuele officiële standpunten van welke organisatie of gemeente ik ook maar mee verbonden ben of die ik aanhaal in een artikel.

Contact

Vragen? Opmerkingen? Vertel het hieronder. Vermeld je e-mailadres als je antwoord wilt.

(c) Copyright Matthijs den Dekker